Τοπικά Όρια Ταχύτητας

Το όριο ταχύτητας στην Ελλάδα σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας είναι 50 χιλιόμετρα μέσα στην πόλη και στις κατοικημένες περιοχές, 80 χιλιόμετρα σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας και 100-120 σε αυτοκινητόδρομους. Πάντα πρέπει να τηρείτε τις αναγραφόμενες ταχύτητες στις πινακίδες που βρίσκονται κατά μήκος του δρόμου στον οποίο οδηγείτε. Το όριο ταχύτητας ελέγχεται σε πολλές περιοχές μέσω δορυφόρου και βιντεοκάμερας, οπότε να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ζώνες Ασφαλείας

Προτείνουμε και συμβουλεύουμε όλους τους επιβάτες του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου, να φοράνε ζώνες ασφαλείας. Τα παιδιά πρέπει να κάθονται σε παιδικά καθίσματα, τα οποία μπορείτε να ζητήσετε από το προσωπικό της Drivenow  και να συγκρατούνται με ζώνες ασφαλείας. Παρόλη την τεχνολογική πρόοδο στην ασφάλεια των αυτοκινήτων και ιδιαίτερα με τη χρήση των αερόσακων, εξακολουθεί να κρίνεται απαραίτητη η χρήση των ζωνών ασφαλείας. Η Τροχαία διενεργεί αυστηρούς ελέγχους για τη χρήση ζωνών ασφαλείας και επιβάλει αντίστοιχα πρόστιμα καθώς και αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης.

Μην οδηγείτε όταν πίνετε

Φροντίστε να μην παραβιάσετε τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ ή οποιασδήποτε άλλης ουσίας. Το επιτρεπτό όριο οινοπνεύματος στο αίμα είναι 0.05 τοις εκατό. Αν το ξεπεράσετε θα πληρώσετε πρόστιμο. Αν η περιεκτικότητα οινοπνεύματος στο αίμα σας είναι παραπάνω από 0.08 τοις εκατό, αυτό θεωρείται ποινικό αδίκημα και θα τεθείτε υπό κράτηση. Τυχαία αλκοτέστ γίνονται πολύ συχνά, ιδίως αργά τη νύχτα με τη μορφή απρογραμμάτιστου ελέγχου στους κεντρικούς δρόμους. 

Παρκάρετε μόνο σε επιτρεπόμενους χώρους στάθμευσης

Να παρκάρετε μόνο σε καθορισμένους χώρους στάθμευσης, όπου δηλαδή επιτρέπεται η στάθμευση. Αν παρκάρετε σε απαγορευμένες περιοχές, θα λάβετε κλήση παράνομης στάθμευσης από την Τροχαία ή την Δημοτική Αστυνομία και πιθανότατα θα αφαιρεθούν οι πινακίδες του αυτοκινήτου σας ή θα απομακρυνθεί με ειδικό όχημα. Να παρκάρετε το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό σας σε ασφαλές μέρος, όπου υπάρχει αρκετός χώρος για την διέλευση άλλων αυτοκινήτων αλλά και σε χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης, με την έκδοση αντίστοιχου εισιτηρίου. Θα βρείτε σημεία στάθμευσης με παρκαδόρους σε διάφορα σημεία κάθε πόλης.

Επιλέξτε το σωστό ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο για τις διαδρομές σας

Όταν επιλέγετε την κατηγορία του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου από την Drivenow Rent a Car, να εξετάζετε τις φωτογραφίες και την περιγραφή τους, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ανάγκες σας, την άνεση και την ασφάλειά σας. Βεβαιωθείτε πως θα ενοικιάσετε αυτό που θα έχει αρκετό χώρο για τις αποσκευές σας αλλά και για εσάς. Επιλέξτε μέσα από την τεράστια ποικιλία ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων που σας προσφέρει η Drivenow Rent a Car, για ένα πιο άνετο και ασφαλές ταξίδι.

Να γνωρίζετε τα σήματα της τροχαίας και πώς να διαβάζετε χάρτες

Η Ελλάδα  διαθέτει σήμερα ένα σπουδαίο οδικό δίκτυο ευρωπαϊκών προδιαγραφών, τ’ οποίο επεκτείνεται συνεχώς. Οι περισσότερες πινακίδες είναι στα ελληνικά και αγγλικά ώστε να μπορούν να δώσουν τις σωστές οδηγίες. Σημαντικές διορθώσεις έχουν γίνει επίσης σε ότι αφορά την ποιότητα των δρόμων, τον φωτισμό, την ηλεκτρονική σήμανση καθώς επίσης και την κατασκευή σηράγγων.

Η Drivenow  Rent a Car παρέχει οδικούς χάρτες για τη δική σας ευκολία καθώς επίσης και ηλεκτρονικά συστήματα πλοήγησης (GPS).

Χρήση Κινητού Τηλεφώνου

Η χρήση κινητού τηλεφώνου, κατά την οδήγηση, απαγορεύεται, ρητά ή έμμεσα, σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., καθώς έχει αποδειχθεί ότι πενταπλασιάζει τον κίνδυνο πρόκλησης θανατηφόρων ατυχημάτων.

Στην Ελλάδα, είναι αποδεκτή η χρήση εξοπλισμού ανοικτής ακρόασης ή εξοπλισμού (Bluetooth), που επιτρέπει την επικοινωνία, χωρίς τη χρήση των χεριών. Η εν κινήσει χρήση κινητού τηλεφώνου επιτρέπεται, μόνον όταν αυτό είναι τοποθετημένο, σε ειδική θέση, για ανοικτή ακρόαση ή όταν χρησιμοποιείται, με ακουστικό ασύρματης επικοινωνία. Απαγορεύεται η χρήση εξοπλισμού hands-free. 

Τηλέφωνο Έκτακτης Ανάγκης

Σε όλη την Ευρώπη, όπως και στην Ελλάδα, ο αριθμός κλήσης έκτακτης ανάγκης είναι το 112 (από κινητό τηλέφωνο) και μπορείτε να καλείτε δωρεάν όταν υπάρχει επείγουσα ανάγκη.

Συμβουλές για οικολογική οδήγηση

• Αποφεύγετε να πατάτε το γκάζι πολύ και προτιμήστε να το πιέζετε με το πόδι σας όσο πιο λίγο γίνεται: όσο πιο βαθιά βυθίζεται το πετάλι τόσο περισσότερο καύσιμο καταναλώνεται, ανεξάρτητα από τις στροφές του κινητήρα.

• Κάντε γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων προς τις υψηλές σχέσεις και καθυστερήστε τις αλλαγές προς τις μικρές σχέσεις μετάδοσης (με άλλα λόγια οδηγείτε όσο είναι δυνατό με τετάρτη ή πέμπτη).

• Αποφύγετε κάθε άσκοπη επιβράδυνση, φρενάρισμα ή αλλαγή ταχύτητας